En slags presentasjon

Bakgrunn

Røgden, Grue Finnskog. Malt før pensjonisttida, mens jeg jobbet på Mullikkala. Akryl

Jeg er 49-modell, født og oppvokst i Grue i Solør, utdannet psykiatrisk sykepleier. Bodd i Oslo i ca. 30 år og har jobbet på avrusningsstajon, A-klinikk, poliklinikk og psykiatrisk hjemmetjeneste i Oslo. De siste yrkesaktive årene har jeg vært ansatt ved Kongsvinger DPS, rusteamet,da jeg flyttet tilbake til Grue i -99.

Etter å ha jobbet med rusproblematikk i 40 år valgte jeg i 2011 å pensjonere meg, noe som ga meg mer tid og mulighet for kreativ utfoldelse.

Uttrykk

fra kurs med Lars Persson

Jeg har alltid likt å tegne og male og har prøvd meg på porselensmaling, rosemaling, akttegning, oljemaling og acryl. Men det var først da jeg i 2007 kom med på et kurs i akvarellmaling på Svalbard med den svenske kunstneren Lars Holm at jeg forsto hva som måtte bli mitt malemedium, nemlig akvarellen!

Av andre akvarellmalere som har inspirert meg og lært meg mye må jeg nevne Lars Persson,  Morten Gjul og Karin Keane. Og så er jeg selvfølgelig en varm beundrer av Lars Lerin.

 

Hvordan jobber jeg? Teknikker.

Illustrasjon i diktboka "Konglomerat". Dikt av K.Haugen

Malestilen varierer. Den veksler mellom:

- Fjell og hav. Mange bilder er inspirert av Svalbardnaturen etter mange opphold der. Ofte bruker jeg kull fra Sveagruva i disse arbeidene, men også annen egenprodusert akvarellmaling. Dette er gjerne bilder malt med store pensler og der jeg bruker mye vann.

- Andre norske og utenlandske landskap og bygninger. Her bruker jeg ofte mer tradisjonell akvarellteknikk og kan male mer detaljert.

- Fantasibilder. Farger og vann som blander seg litt slik de selv vil, og hvor jeg siden finner figurer og stemninger/følelser som jeg på forskjellige måter prøver å understreke/forsterke.

Foreløpig veksler jeg mellom disse forskjellige stilene/teknikkene. Men gjennom samarbeidet med venninne og skribent Kristin Haugen om våre fellesbøker - "Opplevd liv og landskap" og "Konglomerat" - der mine akvareller illustrerer hennes dikt, begynte det jeg kaller fantasibilder å dukke opp og ta form, og dette er noe jeg ønsker å utvikle videre.

Jeg er opptatt av litteratur, natur og mystikk, både det lyse og vakre og det mer dramatiske og mørke, og inspireres på reiser og gjennom alt som vekker følelser. Jeg maler mer og mer  "med hjertet" og uten tanke på å skulle prestere. Slik blir bildene mer unike og kanskje også bedre?

Av akvarellene jeg legger ut på hjemmesidens "Galleri" er noen i privat eie, andre er solgt og noen er fortsatt til salgs.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 11:10

Har sjekket. Bildet er ca 20x30. Med pasp. er det ca 30x40.

...
12.11 | 16:50

ca. 30x40. Akrylmaling. Privat eie :)

...
12.11 | 16:48

De fleste av bildene mine er ca 20x30, jeg kan sjekke nærmere i morgen da jeg skal på atelieret mitt der det henger. Det er en akvarell med kull fra Svalbard

...
12.11 | 14:31

Str på fette bildet?

...
Du liker denne siden